Opskrift til ca 16 stk alt efter størrelse
Mørdej 300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g stuetempereret smør
1 æg
Kransekagemasse
100 g sukker (gerne rørsukker)
1 æggehvide ( 30 g)
250 g rå marcipan
Diverse Ca. 150 g nougat
Ca. 200 g god mørk chokolade til dyp
Mørdej: Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej og stil den koldt i ½ time.
Kransekagemasse:
Rør sukker og æggehvide sammen. Lad det trække i ca. ½ time for at
opløse sukkeret. Ælt sukkerhviden ind i marcipanen lidt efter lidt, til
massen er ensartet.
Napoleonshatte opskrift: Rul mørdejen forholdsvis tyndt ud
og udstik den i cirkler med ca. 8 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt en
smule nougat midt på hver cirkel. Læg kransekagemasse oven på nougaten
som en kugle på størrelse med en lille bordtennisbold.
Tag en
lille smule vand på hænderne - så hænger kransekagemassen ikke i (anvend
aldrig mel her) Fold nu mørdejen op omkring kransekagekuglerne med ét
tryk tre steder. Brug tre fingrer: venstre hånds pege- og tommelfinger
og højre hånds pegefinger.
Bag kagerne i ovnen ved 190 grader i 8 - 10 minutter, til de er gyldne.
Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt. Stil dem i køleskabet,
indtil de skal dyppes i chokolade. Temperer chokoladen og dyp
napoleonshattene i den. Napoleonshattene kan opbevares i en tætsluttende
beholder på køl i ca. fire dage eller i fryseren i en tætsluttende
beholder i op til tre uger (dog helst uden chokolade)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar