søndag den 21. oktober 2012

Lun chokoladefondant med blødende hjerte

4 stk

Ingredienser:
 
100 g. god mørk chokolade 64%
100 g. smør
50 g. sukker
40 g. mel
100 g. æggeblomme
50 g. æggehvide
lidt neutral olie til at smøre formene med

Fremgangsmåde:

Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad.
Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt.
Melet sigtes ned i chokolade blandingen, rør godt.
Tilsæt blommer & hvider & rør godt.
4 stk. muffins forme ca. 6 cm i diameter og ca. 4 cm høje smøres grundigt med neutral olie.
Klip strimler af bagepapir.
Klip også små cirkler af bagepapir, der passer til bundens størrelse og læg dem i formene.
Dejen fyldes i de smurte og bagepapirsforede forme.
De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages
Bag dem først, lige inden de skal serveres - nybagte og lune.
Bages ved 200 grader i 9 - 11 minutter.
Bemærk af fondanternes midte skal være ubagt!!
Afkøles let inden de befries for form og bagepapir.

Kan evt. serveres med is og hindbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar