tirsdag den 26. marts 2013

Jordbærtærter


Til 4 kager I rammekin

Mørdej:
50 g koldt smør
i små terninger
25 g flormelis
75 g hvedemel
½ lille æg

Mazarinmasse:
43 g marcipan
37 g sukker
25 g smør
½ æg
13 g mel

Vaniljecreme
½ æg
7,5 g majsmel
Korn af 1/4 stang vanilje
1 1/4 dl sødmælk
20 g rørsukker
1 1/4 dl piskefløde

Derudover:
18 g mørk chokolade
150g jordbær delt i halve
4 rammekiner
Sådan gør du:
Mørdej:
Smuldr smørret godt sammen med flormelis og hvedemel.
Saml dejen med et lille, sammenpisket æg. Lad dejen hvile
i køleskabet i ca. 30 min. (Rør imens mazarinmassen). Rul efter hviletiden
mørdejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformene godt, læg
dejen i og skær kanten til.

Mazarinmasse:
Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og rør det godt sammen med
marcipanblandingen. Kom æggene i ét ad gangen, mens du rører, og sigt til sidst melet i.

Fordel mazarinmassen oven på mørdejen og bag kagebundene i en 200° varm ovn i 15-20 min., til
massen er fast. Lad kagebundene køle helt af.
Smelt chokoladen over vandbad og pensl kagebundene med den flyende chokolade. Lad det køle helt af.

Vaniljecreme:
Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk
og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har
fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til skum og bland det i vaniljecremen.
Fordel cremen over kagebundene.

Læg godt med jordbær på kagerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar