søndag den 16. september 2012

Kringler

2 stk.

Ingredienser:

Dej:
200 g smør
350-400 g mel
3 spsk sukker
50 g gær
½ dl fløde
2 æg

Fyld:
75 g smør
75 g sukker
75 g revet marcipan
50 g rosiner, nougat eller hvad man vil bruge
1 æg til pensling
lidt perlesukker og mandelflager til ovenpå kringlen

Fremgangsmåde:

Dej:
Smøret smuldres i melet
Sukker hældes i
Gæren udrøres i lunken fløde
Æggene røres sammen og hældes i melblandingen sammen med fløde-gærblandingen
Dejen røres/æltes - og hvis den er for klistret, kan der tilsættes 50 g mel
Rulles ud til 2 brede bånd (ca 12 cm brede og passer på en bradepandes lange led).

Fyld:
Fyldet blandes og lægges midt på båndene
Siderne foldes ind, og enderne lukkes godt, så fyldet ikke løber ud
under bagningen.
Hæver lunt og tildækket ½ time
pensles med æg og strøs med perlesukker og evt mandelflager
bages ved 200 gr. varmluft i ca 20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar