18 stk
Mørdej:
300 g hvedemel
150 g koldt smør
75 g finthakkede hasselnøddekerner
1 stort æg
100 g sukker
2 tsk vaniliesukker
Fyld:
5 spsk honning
100 g smør
125 g sukker
200 g mandelflager
Fremgangsmåde:
Hak det kolde smør i melet. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det sammen til en ensartet dej.
Form dejen til en firkantet klods og lad den bliv helt kold i køleskabet i min 1 time.
Drys mel på bordet og rul dejen ud til en firkant ca 30 x 30 cm. Læg dejen på en bageplade med bagepapir eller i en bradepande.
Smelt honning, smør, sukker, og mandelflager sammen i en gryde. Lad det køle af i 5 min og fordel fyldet på mørdejsbunden.
Bag kagen og lad den køle af.
Skær kanterne af og del den i 9 firkanter (knap 10 x 10 cm) og del firkanterne i 2 så det bliver trekanter. Dyp den ene side i smeltet chokolade.
Hak det kolde smør i melet. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det sammen til en ensartet dej.
Form dejen til en firkantet klods og lad den bliv helt kold i køleskabet i min 1 time.
Drys mel på bordet og rul dejen ud til en firkant ca 30 x 30 cm. Læg dejen på en bageplade med bagepapir eller i en bradepande.
Smelt honning, smør, sukker, og mandelflager sammen i en gryde. Lad det køle af i 5 min og fordel fyldet på mørdejsbunden.
Bag kagen og lad den køle af.
Skær kanterne af og del den i 9 firkanter (knap 10 x 10 cm) og del firkanterne i 2 så det bliver trekanter. Dyp den ene side i smeltet chokolade.
Bagetid: ca 20 min. ved 200 gr. Varmluft dog kun 180 gr.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar